Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Villastan-Olsbacka

Insändare
Ännu en missanpassad låda ska byggas i Gävle

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Så här ser visionsskisserna ut för de nya skollokalerna. "Hoppas och räknar med att högskolan och invånare i villastaden överklagar, det kommer förfula och minska anseendet för hela området och för Gävle, samt för högskolan", skriver insändarskribenten om byggnaderna. Illustration: Skoog arkitekter / Gavlefastigheter

Annons

Nu är det dags igen, Skoog arkitekter har designat nya modernistiska helt världsfrånvända lådor åt Komvux och SFI på Kungsbäcks IP bredvid vackra högskolan, gamla regementet och villastaden. Billigt, disharmoniskt och totalt missanpassat.

Annons

Länsförsäkringars grå dystopiska låda mitt i centrum, bruna parkeringshus, idel gråa deprimerande skapelser är de ”icke-byggnader” som åstadkoms när man kollar på resumén på Skoog Arkitekters hemsida.

Annons

Hoppas och räknar med att högskolan och invånare i villastaden överklagar, byggnaden kommer förfula och minska anseendet för hela området och för Gävle, samt för högskolan.

Detta är en anrik residensstad, hela länet ser på vad ni gör och ställer sig frågande; kan man inte kräva mer av god och omtyckt estetik i en så anrik stad?

Estetisk upprättelse för Gävle

Skoog Arkitekter har fått möjlighet att svara på insändaren, men har valt att inte bemöta inlägget.

/Läsarredaktören

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy