Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Nu flödar Gävle kommuns skattepengar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vad har projektet kostat, vad kommer det att kosta för skattebetalarna i Gävle kommun?" undrar insändarskribenten, när det gäller det planerade dubbelspåret mellan Gävle och Kringlan. Bilden: Järnvägsspåret genom Hamrångefjärden.

Bild: Markus Boberg

Annons

I Arbetarbladet kan man läsa att dubbelspåret från Gävle till Kringlan (Axmarby, reds. anm.) skjuts på framtiden. Vad har projektet kostat, vad kommer det att kosta för skattebetalarna i Gävle kommun? Jag uppskattar kostnaden till cirka 200 miljoner till dags datum, innan detta dubbelspår har invigts så är säkert kostnaden uppe i cirka en miljard kronor. Så lägger vi till de hundra miljoner som Trafikverket har lagt för det nya påbörjade spåret ut till Fredriksskans, som blev ett fiasko.

Tänk om vi kunde göra politiker och tjänstemän ansvariga och lagförda för sina beslut, så kanske vi slipper beslut som ej är igenomtänkta i framtiden.

För utveckling

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy