Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Nobel gäst på tjusig Nobellunch

PRO Sandviken genomförde en författarträff med Bernt-Olov Andersson, och nobel lunch på Nobel-dagen. Arrangemanget visade sig vara populärt och var snabbt fulltecknat.

Detta är en läsartext.

Annons

Programmet inleddes med en magnifik trerätters lunch. För matlagning och vacker dukning ansvarade styrelseledamoten Mikael Rosén.

LÄS MER: Pampigt fack-pris till vår Bernt-Olov Andersson

Inbjuden författare var Sandvikens egna Bernt-Olov Andersson, som läste och kommenterade några stycken ur sin senaste bok Framtid ska min dotter heta.

Annons

Annons

Bernt-Olov Andersson med fru Anette gästade Valhalla. Foto: M Jacobsson

Boken handlar om arbetarnas kamp för människovärde, i ett brukssamhälle, präglat av kapitalets oinskränkta makt över allt och alla, och tillägnas Moje Westberg. På den tiden kunde fackligt och politiskt aktiva avskedas och även vräkas från sin bostad. Men solidariteten bland arbetare var stor, man ställde upp för varandra. Fackföreningar bildades och arbetarklassen erövrade allt fler mandat i både riksdag och kommuner.

På dessa plattformar byggdes det demokratiska Sverige. Vi behöver alla bli påminda om hur det gick till och vilka vi har att tacka för det demokratiska samhälle vi har i dag. Demokrati är en skör planta, som ständigt behöver försvaras, inte minst av oss – vi minns ju hur det var!

Bord dukat för nobel lunch. Foto: Barbro Berglind

Under året som gått har PRO Sandviken med medel från Socialstyrelsen anordnat ett flertal aktiviteter som syftat till att på olika sätt skapa en guldstund för våra medlemmar.

Axel Andersson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy