Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Vi har åstadkommit en hel del i Hofors

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Daniel Johansson (S).

Bild: Privat

Annons

Året går mot sitt slut. Det är tredje året på mandatperioden och ungefär ett år kvar att jobba tills ni medborgare får rösta i september. Jag reflekterar över åren som varit och blickar framåt mot kommande utmaningar.

Sedan valet 2018 har vi socialdemokrater tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna i Hofors åstadkommit en hel del. För att nämna några särskilt prioriterade frågor så har vi gjort ett antal konkreta framsteg inom vård, skola och omsorg.

Annons

Annons

En av våra prioriteringar har varit att investera i flera nya förskoleavdelningar. Det har vi lyckats med i mycket stor utsträckning. Vi byggde ut Tallbackens förskola i Torsåker och byggde en helt ny förskola i Hofors.

En annan av våra prioriterade frågor har varit att investera i ett nytt modernt äldreboende. Vi har kommit så pass långt att vi har ett fullmäktigebeslut på den investeringen, äldreboendet beräknas stå klart under 2024.

Ett tredje exempel var att investera i nya bostäder genom ett nytt seniorboende i Torsåker. Där har vi ett fullmäktigebeslut på gång. Ärendet hanteras på kommunstyrelsen nu i december, och beräknas komma för beslut till nästkommande fullmäktigemöte.

Under kommande år ser jag som främsta utmaning att vi behöver vi ha god ordning på kommunens ekonomi för att kunna prioritera en upprustning av kommunens fyra grundskolor. Vi har tagit ett steg genom en utredning om framtidens skollokaler. Nu behöver vi arbeta fram en plan för hur vi steg för steg kan genomföra investeringen ekonomiskt.

Vi behöver också satsa på flera attraktiva bostäder. Dels genom Hoforshus, men också genom att möjliggöra för privatpersoner och privata investerare att få tillgång till attraktiva tomter.

Annars är vårt fokus att satsa på åtgärder som leder människor till ökad sysselsättning såsom studier och jobb. Vi måste bekämpa arbetslösheten. Alla som kan måste efter förmåga bidra till samhällsutvecklingen, det är så vi bygger samhället starkt tillsammans.

Avslutningsvis vill jag önska er alla en god jul och gott nytt år!

Daniel Johansson (S), kommunfullmäktigeledamot, Hofors kommun

Till toppen av sidan