Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Skönsjungande luciatåg lockade fram en tår

PRO Sandviken kunde i år återgå till sitt traditionella lucia-firande i stora salen på Valhalla. Glädjen att få träffa gamla vänner igen gick inte att ta miste på – ett trivsamt sorl steg upp mot de höga takåsarna.

Detta är en läsartext.

Annons

Ett 80-tal medlemmar hade hörsammat inbjudan till festen, som började med glögg, pepparkaka och mingel.

Ordförande Barbro Berglind önskar alla en god jul och ett gott nytt år. Foto: Monica Jacobsson

Väl sittande vid de festdukade borden var det Seniorkörens uppgift att ytterligare höja den goda stämningen. Uppgiften klarades galant genom att framföra våra kära, gamla julsånger.

Annons

Annons

Medan alla väntade på att Sandvikens lucia med tärnor skulle komma, serverades risgrynsgröt och skinksmörgås, kaffe och pepparkaka.

Sandvikens lucia gästade Valhalla. Foto: Monica Jacobsson

Så hände det... allt starkare hördes den vackra lucia-sången "Natten går tunga fjät, runt gård och stuva...“ framförd av klockrena, ljusa flickröster. Upplevelsen trängde fram en tår i våra ögon.

Skönsjungande tärnor. Foto: Monica Jacobsson

Sandvikens lucia och hennes tärnor lämnade oss efter en stund, följda till dörren av starka applåder, som visade vår stora uppskattning av besöket.

Sedan vinnarna i dagens lotteri länsat prisbordet var det dags för ordförande Barbro att avsluta lucia-mötet. Hon önskade alla en god jul och ett gott nytt år, samt välkomnade alla till det nya årets första möte, som vanligt på Valhalla, tisdagen den 25 januari.

Axel Andersson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy