Annons

Annons

Annons

Ockelbo

Insändare
S i Ockelbo måste få in yngre

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Med en positiv syn på S är jag orolig för utvecklingen i Ockelbo. Hur ska S få röster från 20- och 30-åringar i kommande val när de saknar jämnåriga representanter bland de valda.

"Socialdemokraterna i Ockelbo strävar efter att få en blandning av olika åldersgrupper till de politiska förtroendeuppdragen,  politiken ska spegla samhället och då krävs alla åldersgrupper", skriver Socialdemokraterna i sitt svar på insändaren.

Bild: Arkivbild

Annons

Partiets valda kår består till största del av +65-åringar. Den nuvarande turordningen till nominering är att man ska ha tjänat partiet helst 40 år för att få en valbar plats på listan. Det torde vara anledning till nuvarande åldersfördelning.

Det är lätt att förstå att alla vill ha goda kamrater vid sin sida. Det blir ju trivsamt då, ett val för egen vinning. Om vi tittar på definitionen av korruption så finner vi ”missbruk av offentlig makt för privat vinning”. Enligt definitionen är S tydligt korrupt. Min slutsats är att flertalet valda i första hand ser till sin egen trivsel istället för till partiets bästa. Orsaken torde vara den föråldrade grupp som utgör S valberedning.

Annons

Ockelbos framtid är beroende av personer som startar och driver företag. Den förmågan saknas hos de flesta valda S-pensionärer. En strategi behövs inför kommande val. Möjligen minst 20 procent 20-åringar, minst 20 procent 30-åringar samt max 20 procent +65-åringar på valbar plats.

Jag vill tacka flertalet av nuvarande S-ledamöter för ett gott arbete samt med en förhoppning att ni inser att ert bäst före-datum har passerat. Med förhoppning om föryngring av S i Ockelbo.

En orolig pensionär

SVAR DIREKT:

Socialdemokraterna i Ockelbo strävar efter att få en blandning av olika åldersgrupper till de politiska förtroendeuppdragen,  politiken ska spegla samhället och då krävs alla åldersgrupper.

Tyvärr är det allt färre som väljer att engagera sig i partipolitiken vilket är ett nationellt problem. Det stundtals hårda klimatet i samhällsdebatten kan nog bidra till att det i viss mån är svårt för politiska partier att rekrytera yngre förtroendevalda.

Annons

Vi som parti känner inte igen de påståenden som orolig pensionär nämner ex. att man ska ha tjänat partiet helst 40 år för att få en valbar plats på listan, vilket inte stämmer. Alla som väljer att bli medlemmar i socialdemokraterna och sympatiserar med värderingarna om allas lika värde är välkomna att kandidera till olika förtroendeuppdrag.

Mvh

Socialdemokraterna i Ockelbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan