Annons

Annons

Annons

Annons

Försvunna personer

Försvarsmakten inkopplad i sökandet efter försvunna mannen i Gysinge

Den man i 70-årsåldern som anmäldes försvunnen på onsdagsmorgonen har fortfarande inte hittats. Under torsdagen fortsätter sökinsatsen.

Text: 

Bild: Fredrik Selgeryd, Johanna Hansson

Annons

Texten uppdaterades klockan 14 på torsdagen.

Mannen ska senast ha setts under tisdagskvällen och enligt polisen ska han ha lämnat sitt hem sent under kvällen utan att ha återvänt. Under hela onsdagen har polisen sökt i områden i Gysinge.

Annons

Natten till torsdag har sökinsatsen fortsatt, men utan resultat. Torsdagens väder ställer också till det för polisen. Till en början var det svårt för helikoptern att lyfta, men senare under dagen sprack vädret upp och sökinsatsen har fortgått med helikopter.

Försvarsmakten har varit inkopplad sedan onsdagen för att hjälpa polisen i sökandet.

Varför är ingen frivilligorganisation med och hjälper till att leta?

Annons

– Ibland är det jättebra att ha många människor som är ute och söker och det är många gånger till stor hjälp för oss. Men än så länge bedömer vi att det är bra om det inte är för många som letar på samma ställen, det försvårar till exempel att söka med hundar som vi gör i det här fallet. Men det beslutet kan ändras med tiden, säger Tobias Ahlén, polisens RLC-befäl vid region Mitt.

Vädret på torsdagen försvårade till en början för helikoptern att lyfta.

Bild: Fredrik Selgeryd

I takt med det dåliga vädret och att tiden går, desto sämre blir förutsättningarna för att hitta mannen vid liv. Enligt polisen finns hoppet om att hitta mannen vid liv kvar så länge sökinsatsen pågår.

– Det är en tidsfråga. Vi söker med alla resurser vi har, men förutsättningarna blir ju både sämre och mindre, sa Thomas Gustafsson, polisens RLC-befäl vid region Mitt, på torsdagsmorgonen.

Polisen har delat upp sökområdet i olika segment som de noga söker igenom och sökinsatsen kommer att fortsätta under torsdagen.

Annons

Sökandet efter mannen kommer att fortsätta under torsdagen.

Bild: Johanna Hansson

Den försvunna mannen är 167 centimeter lång och har grå mustasch enligt polisens signalement. Det är oklart hur han är klädd.

Polisen fattade tidigt beslut om att inleda en LSO, lagen om skydd mot olyckor, och en särskild händelse. Man uppmanar också allmänheten att lämna tips om eventuella iakttagelser på 114 14 eller 112 vid en nödsituation.

Annons

Annons

Till toppen av sidan