Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
25 år av kärlek på Stora Sätraskolan

Kärleksveckan på Stora Sätraskolan i Gävle firar 25 år. Den första kärleksveckan genomfördes 1997 när en elev önskade en temadag om blommor och bin.

Detta är en läsartext.

Annons

Kärleksveckan, som firas vecka 8, innebär för eleverna en kärleksfylld vecka med föreläsare, samtal och tävlingar. Allt med fokus på frågor om kärlek, pubertet, känslor, värderingar, etik, moral, sexualitet, samtycke och relationer.

Många skolarbeten har kärlek som tema den här veckan. Foto: Privat

Annons

Annons

─ Kärleksveckan är en viktig vecka på vår skola. Inte ens pandemin har stoppat oss från att arrangera den här veckan, varken i år eller tidigare. Att vi har genomfört Kärleksveckan i 25 år är fantastiskt och det ska vi så klart fira lite extra med bland annat kärleksmiddag och Love on Ice, säger Ulla Hägglund, biträdande rektor på Stora Sätraskolan.

Det syns överallt vad det är för vecka på Stora Sätraskolan i Gävle. Foto: Privat

Under veckan kommer priser att delas ut av Markans Minnesfond till elever som har varit goda förebilder. Deltar med föreläsningar gör till exempel föreläsare från RFSU och David Berjlund som pratar om HBTQ-frågor.

Enligt Ulla Hägglund, biträdande rektor, är kärleksveckan en viktig vecka.

─ Kärleksveckan bygger självklart på det som ämnesområdet sex och samlevnad enligt läroplanen ska omfatta. Genom kärleksveckan har vi möjlighet att fördjupa samtal under mer lättsamma former. En form som för oss har fungerat bra i 25 år, säger Ulla Hägglund.

Läsartext

Till toppen av sidan