Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Alla vill inte gå på julfest

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"En julfest på arenan ska vi få vartannat år, för den är så kostsam. Varför inte ge oss en julklapp som vi vill ha i stället för att tvinga oss till en julfest vi inte vill gå på?" skriver insändarskribenten.

Bild: Sofia Lööf

Annons

Är anställd i Sandviken kommun inom äldreomsorgen. Skulle få julklapp av kommunen förra året, men på grund av pandemin så blev den inställd. Julklappen vi skulle få var julfest på Göransson Arena.

LÄS MER: "Kommunerna ställer in stor julfest"

Annons

Vi som inte ville gå på julfesten frågade om vi inte kunde få ett presentkort som vi fick använda oss av i någon av affärerna som finns här i Sandviken. Det fick vi året innan och det är en julklapp som passar alla – gammal som ung.

Annons

Men det sa kommunen ifrån om. Ville vi inte gå på julfesten då fick vi vara utan julklapp, fick vi till svar.

En julfest på arenan ska vi få vartannat år, för den är så kostsam. Varför inte ge oss en julklapp som vi vill ha i stället för att tvinga oss till en julfest vi inte vill gå på?

Får vi ett presentkort så gynnar vi alla affärer här i Sandviken i stället för att gynna enbart en – Göransson Arena. Är det för att kommunen är involverad i arenan, så de vet att de får tillbaka julklappen de har gett sina anställda? För Sandvikens kommun äger en del av Göranssons Arena.

Som kommunen behandlar sina anställda tycker inte jag är ok. De är väl inte demokrati. Till på köpet blev julfesten inställd, så de ska ha en sommarfest i stället. Samma sak där – vill du ha din jäkla julklapp så måste du gå på den där jäkla sommarfesten.

Är vi anställda inom kommunen inte värd mer? Vi jobbar och sliter året runt med låga löner, och så här tacksam är den här kommunen.

Tur man går i pension snart

Till toppen av sidan