Annons

Annons

Annons

Norrtull

Insändare
Fler frågor om psykiatrin – och på skyltfronten intet nytt

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Efter att ha läst Z53.9 insändare Nonchalanta svar på insändare om psykvården och Anna Sundqvists svar att ”Region Gävleborgs fastighetsavdelning har nu fått i uppdrag att skylta om” åkte jag förbi sjukhusområdet och konstaterade att efter en och halv månad har det fortfarande inte skett något.

Annons

Signaturen Anna O har många frågor om psykiatrin på Gävle sjukhus, särskilt när det gäller ledarskapet. När det gäller skyltningen där den psykiatriska jourmottagningen kallas för fem olika namn har i alla fall inget hänt, konstaterar insändarskribenten.

Bild: Johanna Hejdenberg

I svaret fortsätter verksamhetschefen att berätta om att det är enskilda fall och att ”vi försöker bidra med en beskrivning av helheten, med statistik eller liknande” men statistiken talar ju emot verksamhetschefen, anmälningarna ökar från år till år, så det är inte enskilda fall utan det är den verksamhet som den nuvarande ledningen förmår att bedriva.

Annons

I ett annat svar från verksamhetschefen skriver hon att man har scenarioövningar för personalen för att jobba med ett bra bemötande! En fundering som då infinner sig, deltar cheferna på dessa övningar? Eller är de mer jämlika än annan personal? 

Hur jobbar cheferna med sitt bemötande av patienter, anhöriga men framför allt personalen som jobbar i verkligheten? Det börjar som alltid med ledarskapet, klarar cheferna inte att bemöta människor med respekt och värdighet kan de inte visa vägen för den personal de är satt att leda.

Anna O.

SVAR DIREKT:

Tack för dina synpunkter. Vi genomför ständigt förbättringsarbeten, granskar verksamheten och uppdaterar rutiner i dialog med medarbetarna. Vi är alltid tacksamma för den input vi får från våra patienter och deras anhöriga. Vuxenpsykiatrin har också patientforum på avdelningarna, ett väletablerat och potent brukarråd och ständig dialog med föreningsnätverken som leder oss till förbättring. Självklart strävar vi efter att alltid bemöta våra patienter på ett bra sätt. Vad gäller skyltarna till vår verksamhet har du helt rätt att det tagit tid, och de är på gång.

Annons

Du är välkommen att kontakta mig via Region Gävleborgs växel.

Anna Sundqvist, verksamhetschef psykiatrin, 026- 15 40 00

LÄS TIDIGARE INSÄNDARE OCH ANNA SUNDQVISTS SVAR

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan