Annons

Annons

Annons

Annons

Ockelbo Södra

Insändare
De skiter i oss som jobbpendlar Gävle–Ockelbo

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"X-trafik & Vy tåg totalt skiter i oss som jobbpendlar mellan Gävle och Ockelbo", skriver insändarskribenten.

Bild: Markus Boberg

Annons

Tittade idag tisdag 8 mars på Trafikverkets tåginfo-sida och som vanligt var tåg 8261 Ljusdal–Gävle C inställt, skulle ju gått från Ockelbo 16.19.

Inte första gången det händer och så hänvisar de till tåg 8263 Ljusdal–Gävle C där avgång är satt till 17.19 från Ockelbo.

X-trafik & Vy tåg totalt skiter i oss som jobbpendlar mellan Gävle och Ockelbo.

Annons

Ringer X-trafik och ställer frågan om de sätter in en bussersättning. Nej blir svaret och då frågar jag varför. Får till svar att det har politikerna i X-trafiks styrelse bestämt.

Annons

Undrar varför de bestämt detta då, man kan ju undra allt. Ta bara en sån sak att de flyttat tre stycken tågsätt från linjen Gävle–Ljusdal till Gävle–Sundvall, och vi som pendlar Gävle–Ockelbo blir ju tvingade att köpa SJ-behörighet för 200 kronor att ha som reserv, men det tåget går ju 15.33 och den tiden är det ju inte möjligt att åka, för man kan ju inte bara stänga ner sitt arbete med hänvisning till att tåget 16.19 inte går och ta 15.33.

Men ska X-trafikpolitikerna ut och åka så har de så kallade "tjänstekort" och kan åka när de vill. Är det en politikerförmån? Undrar om man skall beställa taxi nästa gång tåget inte går, och skicka räkningen direkt till Vytåg eller X-trafik. Vad tror ni om den lösningen?

Tågpendlaren Gävle–Ockelbo

SVAR DIREKT:

Hej,

Tack för dina synpunkter. Tåget du önskade resa med 8 mars ställdes in på grund av ett tekniskt fel och vi beklagar det.

Tyvärr inträffar det ibland att vi inte kan köra tågen som planerat och trafiken ersätts då vanligtvis med buss. Det händer dock att det kan vara svårt att få tag på bussar som kan köra istället för tågen och då kan det gå snabbare att komma fram till sitt resemål genom att ta nästa tåg än att invänta en ersättningsbuss. Det finns inget politiskt beslut om att inte skicka bussersättning.

Annons

Annons

Återigen tack för dina synpunkter. På xtrafik.se tar vi gärna emot synpunkter och önskemål som sparas i vårt register och används för att förbättra verksamheten och vår service.

Johnny Olofsson, enhetschef trafikutveckling, X-trafik

Till toppen av sidan