Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
M står upp för ett för ett tryggare Sandviken

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Moderaterna tänker sätta tryggheten och medborgarna i främsta rummet istället för som nuvarande majoritet utföra någon slags ”lek” med våra gemensamma ekonomiska medel", skriver Magnus Isomäki (M).

Bild: Jenny Lundberg

Annons

I dessa säkerhetspolitiskt oroliga tider som vi är inne i och de senaste åren av pandemi kan man fundera över hur väl Sverige egentligen står rustat om Sverige blir utsatt för angrepp.

Man kan från vänsterblocket nationellt och från majoriteten i Sandviken skönja att alla problem som vi nu upplever kommer från regeringen Reinfeldt. Vilket fantastiskt ansvarstagande! Ska vi utifrån detta tänka oss att Sandvikens skyddsrum och andra olika essentiella lokaler, utrymmen och förnödenheter är kontrollerade, underhållna och kompletterade, eller är det alliansregeringens fel även här om detta inte är gjort?

Annons

Annons

Men detta fantastiska sätt att skylla ifrån sig stannar inte vid brister i säkerheten nationellt eller lokalt. Vi ser det även inom skola, vård och omsorg. Det fantastiska förslaget om storskolor och nedläggning av skolor i ytterområden eller tomma lokaler inom vård och omsorg där hyror betalas för ingenting och där övriga förvaltningar letar efter lokaler. Vi ser det även inom tryggheten i centrum där det varit mordförsök, skjutning och ett flertal överfall och andra brott under de senaste åren.

Moderaterna tänker sätta tryggheten och medborgarna i främsta rummet istället för som nuvarande majoritet utföra någon slags ”lek” med våra gemensamma ekonomiska medel.

Vi är redo att ta över och påbörja arbetet med att på riktigt höja skolresultaten, minska arbetslösheten och öka integrationen. Vi ser fram emot att göra det arbetet med ditt förtroende!

Magnus Isomäki, ordförande, Moderaterna Sandviken

Till toppen av sidan