Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
PRO fortsätter att ta hand om Valhalla

Detta är en läsartext.

Annons

Tisdagen den 22 mars höll PRO Sandviken sitt årsmöte på Valhalla. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar hade mötesdeltagarna att ta ställning till ett förslag från styrelsen, inför stundande förhandling med representanter för Sandvikens kommun. Frågan gäller PRO:s fortsatta ansvar och engagemang för Valhalla.

Trots underbart vårväder kom nära 60 medlemmar till årsmötet.

Annons

Årsmötesförhandlingarna gick som på räls, ledda av det strävsamma och erfarna paret Doris Carlsson, ordförande, och Per-Åke Lindgren, sekreterare.

Annons

Ordförande Barbro Berglind (vänster) hälsar alla välkomna. Årsmötesordförande Doris Carlsson låter sig väl smaka av kaffe med dopp. Foto: M Jacobsson

Kassören Gun-Britt Jansson omvaldes för två år. Nya i styrelsen är Hans-Erik Eriksson och Ragnar Nielsen. Arne Wigren lämnade styrelsen efter många år som aktiv.

Övriga ledamöter/ersättare är kvar.

Arne Wigren (vänster) avgående styrelseledamot avtackades som sig bör med blomster och gåva. Axel Andersson, tidigare riksdagsledamot trogen besökare på våra möten. Foto: M Jacobsson

Efter valen och diverse andra ärenden informerade ordförande Barbro Berglind om olika tankar som styrelsen har gällande Valhalla. Det är ett fantastiskt hus med många möjligheter, men det är också en utmaning sköta ett sånt stort hus samt ansvara för alla uthyrningar som kommunen överlåtit till PRO. Det är en omöjlighet att ansvara och sköta detta på helt ideell basis.

Det är ett stort jobb att ansvara för Valhalla, enligt PRO. Arkivbild

Frågan diskuterades grundligt av närvarande medlemmar. Medlemmarna på årsmötet uttalade enhälligt sitt stöd till styrelsen att de även fortsättningsvis ska ansvara för Valhalla, men mot skäliga villkor och ersättningar.

Axel Andersson

Annons

Annons

Till toppen av sidan