Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Välbesökt kyrka i Järbo när biskopen gjorde visitation

I slutet av vecka 13 fick Ovansjö-Järbo pastorat besök av biskop Karin Johannesson från Uppsala stift. När var det biskopsvisitation sist i Järbo? Ja, så långt har inte researchen kommit, men det hör till ovanligheterna i alla fall.

Detta är en läsartext.

Annons

En visitation handlar om en granskning av församlingens förvaltning och hur verksamheten fungerar. Det är också en del i arbetet med att bygga ett lag, att få medarbetarna att arbeta mot samma mål. Detta besök hade "Tema – team" som mål, som biskopen uttryckte det i sin predikan vid den högmässa som var avslutningen i Järbo kyrka 3 april.

Visitationshögmässan lockade många besökare till Järbo kyrka. Foto: Olle Thåström

Annons

Annons

Kören sjöng flera gånger. Foto: Olle Thåström

Kyrkan var välfylld – många flera än vid de vanliga gudstjänsterna. Besökarna var i högtidsstämning och förväntan låg i luften.

Karin Johannesson, biskop i Uppsala stift.

Många i församlingen medverkade med läsning ur evangeliet och andra texter. Och sen var det den stora kören som samlades för flera sångnummer vid flera tillfällen under högtiden. Avslutningen var att den "omringade" församlingen med sin sång.

Biskop Karin Johannesson fick en pratstund med Astrid Olsson och Kjell Nordqvist.

Som sista punkt på programmet stod kyrkkaffe för alla. Och biskopen tog sig också tid att att prata med medlemmarna. Bland annat samtalade hon med Astrid Olsson och Kjell Nordqvist. Man får förmoda att det handlade om Bönhusets framtid, Astrids hjärtebarn.

Och till på köpet fungerade tornuret på Järbo kyrka dagen till ära.

Olle Thåström

Annons

Annons

Till toppen av sidan