Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Glad-jazzen är tillbaka på Silvanum

I decennier har Bay City Stompers, sedermera Bay City Seven, spelat på långfredagen i Bistro Silvanum. För tre år sedan övertog Swahnska Tradjazzkapellet denna tradition då Bay City lagt ner. Efter två års pandemiuppehåll kan de äntligen återstarta denna långfredagstradition, med en eftermiddag i glad-jazzens tecken.

Detta är en läsartext.

Swahnska Tradjazzkapellet har spelat tillsammans i många år. På långfredag är de tillbaka för traditionsenlig spelning på Silvanum.

Annons

Swahnska Tradjazzkapellet har spelat tillsammans i hela 38 år och har inga planer på att sluta, trots att de flesta är runt 80 år!

"Att vi har kunnat samsas så bra tror vi beror på att vi redan på ett tidigt stadium fick med vår sångerska Elizabeth Westerlund, som med sin värme får de suraste gubbar att smälta", säger Åke Swahn, som också är glad för deras nyaste medlem och arrangör sedan tio år – Sören Strömberg.

Annons

Annons

“Som unga dansade vi mycket till olika tradjazzband och kärleken till gladjazzen sitter i", fortsätter Åke.

Swahnska Tradjazzkapellet har 10–15 spelningar per år och en trogen äldre publik som både klappar, stampar och skapar en ungdomlig stämning. Denna långfredag, klockan 14.00 på Bistro Silvanum, får visa hur många som fortfarande har kvar den här stora kärleken till tradjazzen.

Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan