Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Sex tips för ett mer hållbart påskfirande

Påskbuffén med läckerheter står på bordet och kanske är släkten bjuden för att fira tillsammans. Genom att dra ner på köttet, öka grönsaksrätterna samt minska matsvinnet kan vårens stora högtid även bli miljömässigt mer hållbar.

Bild: TT

Annons

Lax, sill, potatis, ägg och lite grönt till. Det är klassiker på påskbordet och även mat som står sig väl ur hållbarhetssynpunkt så länge som man väljer miljömärkt där det är möjligt, enligt Livsmedelsverket.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Till toppen av sidan