Annons

Annons

Annons

Annons

Rörberg-Gävle Södra

Insändare
Rädda Rörberg – knyt flygplatsen närmare Stockholm

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det pågår desperata försök att rädda Rörberg som flygplats. Vattenfall vill dra elledningar rakt över landningsbanan, vilket naturligtvis skulle vara ett slut för flygplatsen.

Flygplatsen i Rörberg.

Bild: Arkivbild

Annons

Gävle-Rörberg ligger lite för nära Stockholm-Arlanda för att det ska vara värt att ha något inrikesflyg på den linjen. Kanske ska vi istället utnyttja nackdelen med närheten till Stockholm och göra det till en fördel? Knyta Rörberg närmare Stockholm och kanske kalla flygplatsen för Stockholm-Norra? Sådant här har lyckats förr där flygplatser långt från huvudstäderna har knutits till huvudstäderna. Charterflyg och lågprisflyg lockas till dessa flygplatser med låga priser för att använda flygplatserna.

Annons

För att inte lura de som kommer hit allt för mycket till Stockholm-Norra, måste det ju finnas snabba och bra sätt att faktiskt ta sig till Stockholm. Och det finns det väl? Går ju att ansluta Rörberg till E16 ganska lätt och varför inte dra tågspår dit?

Vore ju ett enormt lyft för Gävle med en stor flygplats och kanske tusentals anställda. Det känns som att det är nu eller aldrig för den här tanken.

Medborgare

LÄS MER:

”Vi måste lyssna på försvaret och länsstyrelsen före oppositionen”

Nytt försök att rädda Rörbergs flygplats: ”Måste ta ansvar för totalförsvaret”

Försvarsmakten säger nej till ledningar över Rörbergs flygplats

Annons

Annons

Till toppen av sidan