Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Valgranskning: Äldrevården

Insändare
Låt fler äldre få plats på äldreboende – hemtjänsten hinner inte med

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det är med sorg i hjärtat jag går till mitt arbete då jag inte har någon möjlighet att utföra det jag utbildat mig till att göra...", skriver signaturen Lilla jag. Foto: TT

Annons

Kommentar till Arbetarbladets artikelserie "Valgranskning: Äldrevården"

Vi har många äldre i Ockelbo och flera av dem behöver/vill få flytta in på Bysjöstrand. Jag arbetar inom hemtjänsten och ser det ökade behovet, och förstår inte att man till exempel fortfarande håller en hel avdelning stängd sedan pandemin, när det behövs fler platser till våra äldre.

Annons

Annons

Jag förstår heller inte urvalskriterierna som görs, på vem som har störst behov av att få en plats? Vi kan inte tillgodose det ökade omsorgsbehov som finns i kommunen. Vi har dementa människor som kräver en lugn och anpassad vård, vi har människor med psykisk ohälsa som behöver anpassad vård .

Vårt arbete är helt tidsstyrt och vi åker kors och tvärs genom kommunen för att försöka hinna ge våra behövande så god omvårdnad vi bara kan. Detta är tekniskt omöjligt då våra brukare har så många olika behov att vi inte räcker till. Dementa som har för många olika vårdare (alla har för många olika vårdare ) är ett exempel, redan där bryter vi  mot hur dessa medmänniskor bör bemötas och behandlas. 

Det är med sorg i hjärtat jag går till mitt arbete då jag inte har någon möjlighet att utföra det jag utbildat mig till att göra, jag lever med ständig stress för att jag vill hinna göra det allra bästa jag kan på den lilla tid som finns.

Lilla jag

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy