Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi anordnar inte motdemonstrationer

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alternativ för Sverige, Rådhustorget, första maj, 2022. Arkivbild.

Bild: Erik Wikström

Annons

Svar till Fredrik Hellstrand, "Man borde inte neka meningsmotståndare att protestera"

Fredrik Hellstrand ägnar större delen av sin insändare till att göra sig lustig över vårt parti. Retoriken är sådan att den knappast syftar till att påverka en intresserad läsare som vill ta del av våra olika åsikter. Snarare är den en predikan för de redan frälsta, med ryggdunkningar som belöning.

Vidare menar han att "de flesta" som var på plats var där för att visa sitt missnöje. I verkligheten var den absoluta merparten av de 300 som kommit till torgmötet antingen sympatisörer eller vanliga nyfikna Gävlebor som själva ville bilda sig en uppfattning om vad vi står för. Det bekräftas till och med av hans meningsfränder i Expo. Även bilder och film talar sitt tydliga språk. Antalet som var där för att visa sitt missnöje var en handfull, högst 10 stycken.

Annons

Annons

Vi anordnar inte motdemonstrationer när socialister demonstrerar, hur illa vi än tycker om de budskap som framförs. Det beror på att vi fått en normal uppfostran och hyser folkvett. Demokrati och yttrandefrihet håller vi uppenbart högre än de vänstergrupperingar som tvångsmässigt ska skrika, gapa och störa våra möten. Vi har den, i våra ögon, självklara åsikten att alla åsiktsföreträdare ska kunna komma till tals på offentlig plats.

Polisens arbete kan vi inte påverka och det är så det ska vara. Om Hellstrand har kritik mot polisen kan han vända sig direkt till dem. Vår erfarenhet är att polisen är högst resonabla och sköter arbetet med mötestillstånd på ett seriöst och kompetent sätt. Nu förlöpte mötet lugnt, men att det ändå fanns poliser på plats berodde förstås på att det finns tråkiga erfarenheter då demokratihatare på vänstersidan har försökt att attackera eller störa ut våra grundlagsskyddade möten. Hellstrand anser i själva verket att pöbelvälde ska råda, i och med att de partier som behöver polisbeskydd istället ska förbjudas att hålla möten med hänvisning till kostnadsfrågan.

Angående återvandringen så menar Hellstrand att han "höll på att sätta kanelbullen i halsen" när han fick höra hur enkelt det är att skicka tillbaka kriminella och andra systembelastande invandrare till hemländerna. Exakt vad i mitt resonemang som var felaktigt kan han dock inte förklara. För den som aldrig tänkt tanken på att vissa personer kanske inte borde vara kvar i Sverige, förstår jag att det kan ha kommit som en chock. Låt mig dock påminna om att Socialdemokraterna själva genom Anders Ygeman lovade att utvisa 80 000 personer för några år sedan. Vi lägger på ytterligare en nolla, men tanken är densamma: alla har inte rätt att få stanna kvar i Sverige.

Annons

Visst är det möjligt att verkställa. Sverige sjösatte en omfattande operation för att flyga afghaner till vårt land i somras efter att USA:s ockupation av Afghanistan upphörde. Regeringen, Polisen, Försvarsmakten, andra myndigheter och ett stort antal kommuner samarbetade för att göra det möjligt. Vi vill arbeta på precis samma sätt, men i motsatt riktning – från Sverige till hemlandet.

Gustav Kasselstrand

Partiledare Alternativ för Sverige

Annons

Annons

Till toppen av sidan