Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaUteliv

Simon Ridell
Gävle har nog med sköna bros och "håll käften-burgare"

I veckan öppnade Vigårda ett nytt burgarhak i Gävle. Som vi längtat. Eller, nja va? Det började bli lite tjatigt för tre gourmetburgarställen sedan.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Jag vet grabbar, det är svårt att gå vidare från trippelpuckar med sjuka mängder ost men någon gång måste det ske. Foto: Pressbild/Bastard burgers

Annons

Jag älskar burgare över hela spektrumet – från fryspuckar på Maggis, till hederliga Big Macs på Donken och vidare till smashade gourmetvarianter. Min kroppsbyggnad är absolut en hint om det. Mitt förstahandssvar på den klassiska frågan "Om du bara fick äta en rätt resten av livet..." är burgaren (den kan man ju variera innehållet på eller hur?).

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Till toppen av sidan