Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vill ha längre raster i skolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Elever vill ha längre raster för att orka med lektionerna. Genrebild.

Bild: Jan Wijk

Annons

Känner ni också igen er i att skoldagarna har alldeles för långa lektioner utan pauser? Varje dag sitter man där från 08:10 till 15:30 och däremellan är det alldeles för korta raster. Det är inte konstigt att många har svårt att orka med skolan!

I dagens samhälle blir barnen tröttare och tröttare eftersom att det är för korta raster och för få raster och då kommer barnen inte orka med skoldagen.

Annons

Har du någon gång känt att rasterna är för korta så du inte orkar med lektionen? Det har i alla fall vi. Därför tycker vi att vi borde få längre raster.

Annons

Känner du också oro för att inte uppnå dina mål? Det kommer leda till längre skoldagar men det är det värt för att eleverna ska orka och lära sig under dagen.

För det fösta anser vi att rasterna är för korta så att vi inte hinner prata av oss, inte hinna äta och vi hinner inte springa av oss. Hur skulle du må om du hade fem minuters rast och sen ha en timmes lektion efter? Vill du att barnen ska få sämre betyg i skolan för att dem har fått för lite rast och sen en timmes lektion.

Sist men inte minst kommer barnen få sämre och sämre koncentration på lektionerna och det leder till att barnen får sämre och sämre betyg och läxor dom inte kan göra.

Trötta elever!

Annons

Annons

Till toppen av sidan