Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Dans, fåglar och schack under Folkhälsoveckan i Boulognerskogen

SPF Seniorerna i Gävle har genomfört sin andra Folkhälsovecka, där både SPF:s medlemmar och alla som har lust kan delta.

Detta är en läsartext.

Annons

Ett cirka 70-tal personer dök upp vid invigningen där Anders M Johansson, SPF, hälsade alla välkommen med några ord om det viktiga med folkhälsan. Folkdanslaget Rillen och gruppen Spralliga dansade på scenen.

Veckan hölls i Boulognerskogen, och vädret var fint i år, jämfört med förra året. Foto: Privat

Annons

Annons

Därefter bjöds på fågelexkursion med Kjell Wallin och vi var cirka 30 personer som gick runt och lyssnade, både på Kjell och efter fågelsång. En liten historia som Kjell berättade fick de flesta av oss att få lite ”ståpäls”. Kjell hade ringmärkt en liten fågel och fick sju år senare fick samma fågel i sin hand, och under dessa år hade fågeln flugit sju gånger fram och tillbaka till Afrika.

Schack var en av programpunkterna. Foto: Privat

Övriga aktiviteter under veckan var cykeltur med Hugo Minell, schack med nämnda Hugo och Henning Thejls, och boule med Marianne Pedersen. Vi grillade även korv och hade kluriga tipspromenader.

På torsdagen var det kyrkogårdsvandring i samarbete med museet med cirka 50 deltagare. Arne Övrelid och Per Mattsson guidade oss runt på gamla kyrkogården och berättade om de äldsta gravarna som också är en del av Gävles historia. Vandringen avslutades vid en liten grupp av olika kors som sparats från olika tidsåldrar – en kyrkogård för gamla gravkors, som Arne Övrelid uttryckte sig.

Några av deltagarna på Folkhälsoveckan. Foto: Privat

Annons

På fredagen var det korvgrillning och prisutdelning till vinnarna av de olika tipspromenaderna. Friskis och Svettis med Pia-Lena genomförde ett ”Dans soft”-pass där åskådarna villigt deltog.

En fint genomförd vecka med positiva deltagare i en vacker miljö, Boulognerskogen, vad kan man mer begära? Vi ses nästa år!

Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan