Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Kungen gillar Hille IF:s nya satsning – prisas med stipendium

Hille IF prisas för sin anläggning av aktivitetsyta och grillplats, och att barn fick vara med och tycka till om utformningen. Klubben har nu tilldelats Konungens Jubileumsfond.

Detta är en läsartext.

Annons

I samband med kungens 50-årsdag för 25 år sedan överlämnade Sveriges Lions och scoutrörelsen en gåva att användas som årliga stipendier till förmån för barn och ungdom i Sverige. Gåvan fick namnet Konungens Jubileumsfond för ungdom i Sverige, och kungen utser tillsammans med representanter för de två organisationerna lämpliga stipendiater. Det sker varje år i anslutning till kungens födelsedag den 30 april.

Annons

Annons

Lions President Lars Lindahl överlämnar det glada beskedet till Gunnar Lindbom, ordförande i Hille IF. Foto: Bruno Ahlqvist

Årets stipendiater nominerade av Sveriges Lions offentliggjordes nyligen i samband med Lions Riksmöte i Falun. Det visade sig då att Lions Club Gävle Norra för tredje året i rad lyckats identifiera och beskriva ett framgångsrikt arbete för barn och ungdom i Gävle.

En av de skisser till lekutrustning som skapades av barnen i Hille. Foto: Bruno Ahlqvist

I år är det Hille IF som får 25 000 kronor för anläggning av aktivitetsyta och grillplats. Det unika greppet är att man först bjöd in barn från närliggande skolor och LSS-boenden att själva rita och berätta hur de önskade att platsen ska utrustas. Barnens möjligheter att själva bidra till utformningen var något som kungen särskilt uppskattade och snabbt beslutade om bifall.

Uppmärksamheten är särskilt kul för Hille IF eftersom klubben just i år har funnits i 100 år. Brevet från hovet överlämnades av Lions-klubben till Hille IF:s Gunnar Lindbom vid klubbens bangolfbana i Stenebergsparken av klubbpresidenten Lars Lindahl.

Annons

Tidigare års framgångsrika ansökningar från Lions Club Gävle Norra har varit för Aktivitetshus Helges och Stenebergs Ungdoms Ideella Förening.

– Det har inte varit svårt för oss att finna kandidater med bra ungdomsverksamhet för våra ansökningar, säger Lars Lindahl.

Bruno Ahlqvist

Annons

Annons

Till toppen av sidan