Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Våravslutning för Inner Wheel bland massor av pelargoner

Som brukligt avslutade Sandvikens Inner Wheel Club sitt verksamhetsår med en vårutflykt. I hatt! Detta år styrde vi, ett tjugotal medlemmar, kosan till Torsåker, där första stopp var Gästis.

Detta är en läsartext.

Linda Ekman berättar om olika pelargonier och hur man sköter om dem. Margareta Lindmn och Agneta Lindberg lyssnade. Foto: Kerstin Jonson

Annons

Vi avnjöt en god lunch och passade även på att presentera den nya styrelsen för nästkommande verksamhetsår. Vi beslutade då också att skänka medel till vårt internationella projekt, Flickhemmet i Garissa i Kenya. Det är en viktig verksamhet som skyddar utsatta flickor mot till exempel könsstympning och ger dem möjlighet till en god utbildning i en trygg miljö.

Annons

Vi lämnade Gästis och tog oss vidare till Pelargonmuséet, där vi fick tillfälle att botanisera bland alla gamla pelargonsorter, och naturligtvis inhandla en del.

Annons

Alla deltagare samlade framför några av pelargonierna. Foto: Kerstin Jonson

Linda Ekman, som driver muséet, berättade om arbetet bakom alla pelargoner. De största pelargonerna är inte till salu utan dem tar man sen alla sticklingar ifrån. Måndagar och tisdagar är muséet stängt för ”bakomjobb”, det vill säga omskötsel av alla plantor. Under den mörka årstiden är växthuset uppvärmt till  tio plusgrader och växterna får även ljus och vatten. Med andra ord är det en heltidssysselsättning att driva muséet.

Gunilla Holmgren som bor i Torsåker berättade om bygden förr och idag. Foto: Kerstin Jonson

Efter att ha avnjutit kaffe och pelargonkaka, avslutade vi vårt IW-år och ser nu fram emot en skön sommar, för att återigen samlas i augusti.

Annemarie Jonsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan