Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Återvändaren Joakim, 32, bejakar de stora gesterna – gör hyllningskonsert till Meat Loaf

2 oktober 2022 är ett datum att skriva upp i kalendern för alla Meat Loaf-fans där ute. Då kommer vad som högst troligen är en Sverigeunik och ytterst ambitiös hyllning till den tidigare i år bortgångne artisten att gå av stapeln i Musikhuset Sjömanskyrkan. Bakom står återflyttade Gävlebon Joakim Starrin med rötterna i Storvik.

Joakim Starrin gör en av Meat Loafs klassiska poser. Han är för övrigt inte släkt med Värmlandsskådisen Björn Starrin som numera heter Björn A Ling. Efternamnet tog han och frun Carolina då de gifte sig för att hylla minnet av Carolina Starrins mormor Berit som stod dem båda nära.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Efter ett decennium utanför Gästrikland återvände Storvikssonen Joakim Starrin i augusti 2020. Sedan dess bor han i Gävle med frun Carolina Starrin. Under sin återvändarperiod har han bland annat varit med och invigt Gävlebocken 2020 och jobbat på Norrsundets Rockskola. Det är som frilansande musiker han livnär sig och när vi ses en solig torsdagseftermiddag på Elsas Coffeeshop har han precis haft ett allsångsgig för äldre i Regementsparken. Det var redan när han flyttade tillbaka som han började skissa på hyllningskonserten.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan