Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Är SVT verkligen opartiska om klimatet?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En fråga man kan ställa sig är om SVT är opartiska och ett riktigt public service-företag. Vad jag tänker på är rapporteringen om hur illa ute vår planet är. De enda som får framföra sina synpunkter och som SVT refererar till är de som jag betraktar som domedagsprofeter. 

För nog är det konstigt att det hela tiden är panik att vi i Sverige måste ställa om. Det är riktigt att vi ska ställa om och satsa på hållbar miljö. Men det är inte så bråttom som det påstås. Vad är det som SVT är rädd för, sådana de kallar för klimatförnekare?

Annons

Annons

Det finns duktiga forskare som till exempel Lennart Bengtsson. Dessutom finns en kunnig och erfaren civilingenjör som heter Elsa Widding som jobbat på alla stora energiföretag som till exempel Vattenfall och EON. Varför får inte dessa personer vara med och diskutera klimatfrågor? Dessa förnekar inte det här med uppvärmning eller klimatförändringar, det är bara det att de menar att det inte är sådan panik med omställning.

Frågor man måste ställa sig är: Varför ska vi Sverige, som släpper ut någon promille, vända ut och in på oss och bli fattiga bara för vi ska vara världsbäst? Ska vi inte se till att vi har el till våra företag som nu håller på att gå i konkurs eller måste lägga ned på grund av att det går ut el till alla elbilar och datorhallar och fossilfritt stål?

En sak som bidrar och visar vansinnet med panikåtgärder är nedläggningen av fem kärnkraftverk, som fungerade perfekt. Regeringen skyller på att dessa lades ner av affärsmässiga skäl. En halvsanning – om man tar ut en effektskatt som är så hög att det inte blir lönsamt så är ju det skälet. Och beslutet till denna skatt är det regeringen som tagit.

Alltså, SVT bör snarast ordna en direktsänd debatt mellan domedagsprofeter och de som SVT benämner som klimatförnekare.

Anders sandin

Annons

Annons

Till toppen av sidan