Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Livsglada pensionärer på utflykt till Limön

SPF Ankaret har gjort en mycket trevlig utflykt till Limön. Vi startade med gemensam båtfärd från stan till ön.

Detta är en läsartext.

Annons

Där tog vår eminente guide Roland Lenströmer emot oss. Han berättade inledningsvis lite övergripande om Limön och det kalkbrott med järnväg som en gång fanns där. Namnet Limön kommer för övrigt från det engelska ordet för kalk – lime.

Roland Lenströmer berättade om Limön. Foto: Margaretha Wuopio

Annons

Annons

Vi promenerade sedan till badviken där vi fick de öar utpekade för oss som man ser från Limön, bland annat Eggegrunds fyr långt borta. Nästa stopp blev naturligtvis monumentet över fartyget ”Fru Margaretha” som förliste en iskall, stormig dag den 8 oktober 1808 utanför Limön. En av de största sjöolyckorna i Sveriges historia där cirka 100 man omkom.

I Oxharsviken var det dags för matsäcken. Foto: Margaretha Wuopio

Därefter stannade vi till i Oxharsviken där vi satt i solen och åt vår medhavda matsäck i solskenet. Där såg vi en skylt med varning för livsglada pensionärer. Precis så som vi mådde där och då och skrattade gott åt texten på skylten.

Så här kände sig alla denna fina dag på Limön. Foto: Margaretha Wuopio

Vi tittade också på den artrikedom av växter och blommor som finns på Limön, innan vi sade hej till Roland som har stuga på Limön. Några passade på att njuta av en glass från kaféet och se alla glada barn med sina ledare som hade sina aktiviteter vid kaféet, innan turbåten tuffade mot Gävle. Vilken fantastisk dag vi fick vara med om!

Margaretha Wuopio

Annons

Annons

Till toppen av sidan