Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Nato är till för försvar – inte anfall

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Nato är ingen säkerhetsgaranti för att din stad eller ditt hus kommer att stå orörd, så de politiker och militärer som påstår att Nato är en säkerhetsgaranti för Sverige är lögnare", skriver insändarskribenten. Foto: TT

Annons

Om vi är med i Nato eller inte saknar betydelse, för Nato är en försvarsorganisation. Så ni som tror att om vi är med i Nato så är det frid och fröjd, det är helt fel uppfattning. Skulle Putin få för sig att terrorbomba Stockholm från andra sidan Östersjön, vad kan Nato göra åt det, ingenting. För Nato är till för försvar av länders gränser, inte till för att anfall, så vår huvudstad blir en grushög innan Putin är nöjd.

Annons

Annons

USA varnar Ukraina för att inte rikta sina långdistans vapen mot Ryssland för att inte dra igång ett storskaligt krig, samma varning gäller för Sverige. Så vi kan inte anfalla avfyringsramperna på den ryska sidan, så vi får hoppas att vi kan skjuta ned alla projektiler och flyg som är riktade mot Sverige om den dagen kommer. Nato är ingen säkerhetsgaranti för att din stad eller ditt hus kommer att stå orörd, så de politiker och militärer som påstår att Nato är en säkerhetsgaranti för Sverige är lögnare.

Vart är vi på väg

Annons

Annons

Till toppen av sidan