Annons

Annons

Annons

Annons

Öster-Alderholmen

Insändare
Att sminka en gris funkar sällan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gävle Strand.

Bild: Markus Boberg

Annons

Tack Erik Holmestig för svar på vår insändare om de till ödet lämnade projekten på Gävle strand! Svaret tydliggör att försköning av magasinsområdet har högre prioritet än att fullfölja vad som är ofärdigt på annat håll.

Annons

Hänvisningen till privata aktörer framstår som en enkel undanflykt. De flesta inser att en kommun generellt inte har rådighet över privat mark, privata projekt eller bolagskonkurser. Men det finns flera styr- och påtryckningsmedel i kommunens verktygslåda, kopplade till planarbete, bygglov och möjlighet att ställa krav på mark- och fastighetsägare att uppfylla åtaganden enligt planbesked, samt lagar för fastighetsskötsel.

Annons

Det är önskvärt att kommunen tydligare visar vad som görs offensivt i sådan riktning, så långt möjligt med hänsyn till förhandlingar och affärssekretess för att nå avslut på Alderholmen. Gärna med en trovärdig tidsplan för förväntade steg.

Lika önskvärt är det att kommunen uppdaterar sin egen projektinformation om Gävle strand på gavle.se. Den som söker hittar fina beskrivningar både av avsomnade projekt Flaggan i Nyhamn, med "planerad byggstart sommaren 2018” och Gävle strand etapp 3 med aviserad byggstart 2020. För övrigt framgår att denna sista etapp ska byggas från Redaregatan ända ut till Hucken.

Det räcker sällan att sminka en gris, som att förvandla Alderholmen till Gävle Strand genom ett säljande namnbyte, men kommunen borde vakna innan grisen smiter.

Anders Badner, Styrelseledamot, Brf Superior, Stuvaregatan 52–60

Annons

Annons

Till toppen av sidan