Annons

Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Här får SFI-elever se vackra Billudden

En vacker försommardag, då liljekonvaljer, midsommarblomster och nästrot blommar, bofink och svarthättan sjunger, söker vi oss ut på Billudden. Eleverna kommer från världens alla hörn såsom Libanon, Burundi, Thailand och Ukraina, och är med på en vandring med Rotary.

Detta är en läsartext.

Billudden var målet för SFI-elever en fin försommardag. Foto: Privat

Annons

I Sverige söker de en ny framtid inom sjukvård, ekonomi och administration. Bakgrund och erfarenheter är vitt skilda, men denna dag förenas vi av vågornas rogivande brus mot stranden, den behagliga leken av sol och skugga över den mjukt sviktande stigen, som leder oss mot hägrande kafferast längst ut på udden.

Annons

Annons

Billudden är den nordligaste utlöparen av den 25 mil långa Uppsalaåsen. När inlandsisen smälte, bildades åsen av en älv som rann under isen i en tunnel. Sedan isen försvunnit, steg åsen upp ur havet genom landhöjningen. Spännande geologi ligger bakom dagens naturreservat.

Där udden tar slut, dyker åsen hemlighetsfullt ner i havet. Någon talar längtansfullt om en båtresa ut till Eggegrund. Blankslipande stenar, blånande vatten bortom gröna havtornssnår, en behaglig trötthet – för stunden finns inget mer att önska.

Tomas Attorps

Till toppen av sidan