Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Skandal att Sjukvårdspartiet hittar på sin egen verklighet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Miljöpartiet de gröna Gävleborg vill fortsätta den goda utveckling som ambulanssjukvården har. Tillgången till en god akutsjukvård ska vara jämlik i hela länet", skriver Madelene Håkansson (MP).

Bild: Roxanne Nilsson

Annons

Replik till Fredrik Röjd, Sjukvårdspartiet Gävleborg: "Skandal att ambulansen inte får mer resurser"

Fredrik Röjd och Sjukvårdspartiet Gävleborg påstår i ett debattinlägg att ambulansberedskapen i Gävleborg skulle vara särskilt dålig. I själva verket har Gävleborg en av landets snabbaste utryckningstider. Och att i ett så stort län som Gävleborg har lite längre tider än exempelvis Halland (0,4 minuter långsammare i snitt) är kanske inte så konstigt.

Annons

Annons

Gävleborg har dessutom klättrat från landets 7:e snabbaste utryckningstider 2018 till landets 2:a snabbaste 2020. Så att utmåla just ambulansen som något krisande stämmer helt enkelt inte.

Miljöpartiet de gröna Gävleborg vill fortsätta den goda utveckling som ambulanssjukvården har. Tillgången till en god akutsjukvård ska vara jämlik i hela länet. Det finns fortfarande saker att utveckla i Gävleborg för att alla ska få en god tillgång akut vård. Exempelvis behöver akutpsykiatrin utveckla fler mobila lösningar. Det görs bäst genom att bland annat ambulansens medarbetare ges större ansvar. Inte genom att svartmåla.

Madelene Håkansson (MP), regionrådskandidat

Annons

Annons

Till toppen av sidan