Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Centern talar med kluven tunga om gårdsförsäljning

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik till "Centerpartiet säger ja till gårdsförsäljning"

Centern i Gävleborg sa inte alls ja till gårdsförsäljning när de hade chansen. Vilket bara var häromveckan, när regionen hade möjlighet att meddela regeringen att Region Gävleborg är positivt inställda till gårdsförsäljning efter att ha tagit del av utredningen ”En möjlighet till småskalig gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker”.

Annons

Annons

Att möjliggöra för lokala producenter att sälja sina drycker till besökare skulle gynna både turistnäringen och näringslivet i Gävleborg. Men istället för att meddela regeringen ett rungande ”JA!” till gårdsförsäljning valde regionstyret, som C i allra högsta grad är en del av, att inte säga något alls. Det låg till och med ett positivt svar på bordet från oss i M, SVG, KD och L redo att skickas in.

Detta positiva svar till gårdsförsäljning avslog alltså Centern. Det är lätt att säga en sak, en helt annan sak att ta striden och köra över samarbetspartiet S. Centern förnekar sig inte, en röst på C i regionen är en röst på S och en röst mot gårdsförsäljning. C försöker återigen vilseleda väljarna.

Patrik Stenvard (M), regionråd i opposition

Alexander Hägg (M), regionråd i opposition

Henrik Olofsson (SVG), regionråd i opposition

Jennie Forsblom (KD), regionråd i opposition

Hans Backman (L), regionråd i opposition

Till toppen av sidan