Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Centerpartiet säger ja till gårdsförsäljning

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Lokala tillverkare och producenter skulle kunna driva sina företag och visioner på ett bättre och rimligare sätt om fler sade ja till gårdsförsäljning", skriver debattörerna.

Bild: Arkivbild

Annons

Provsmaka? Absolut! Köpa med en flaska hem? Nej!

Så är det idag och har varit alldeles för länge när det kommer till egentillverkad alkohol i gårdsbutiker, vilket inte alls är rimligt. Lokala tillverkare och producenter skulle kunna driva sina företag och visioner på ett bättre och rimligare sätt om fler sade ja till gårdsförsäljning.

Centerpartiet har länge varit pådrivande i frågan om att införa gårdsförsäljning i Sverige, och såg till att en utredning kom på plats i samband med Januariavtalet. Det resulterade i utredningen "En möjlighet till småskalig gårdsförsäljning av alkoholdrycker". Den föreslår att det ska införas en möjlighet till småskalig gårdsförsäljning av egentillverkad alkohol. Gårdsförsäljning handlar inte om någon masskonsumtion av alkohol utan är ett sätt att stärka besöksnäringen och de småskaliga producenterna.

Annons

Annons

Centerpartiet säger ja till gårdsförsäljning. Vi är övertygade om att det kommer att utveckla och stärka landsbygden och besöksnäringen i Gävleborg.

För Centerpartiet

Magnus Svensson, Söderhamn, 1:a på regionfullmäktigelistan

Caroline Schmidt, Hudiksvall, 2:a på riksdagslistan

Elisabeth Carlsson Cederholm, Gävle, 2:a på regionfullmäktigelistan

Maria Persson, Sandviken, 4:a på regionfullmäktigelistan

Annons

Annons

Till toppen av sidan