Annons

Annons

Annons

Sandvikens centrum

Insändare
Politiker och journalister lyste med sin frånvaro på viktigt möte om Sandvik

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tisdag kväll 21 juni hölls avgränsningssamråd inför ansökan om tre nya tillstånd enligt Miljöbalken för processer inom Sandvikens industripark (före detta Sandviks industriområde). Det var enda tillfället för Sandvikens invånare att få svar på sina frågor direkt av ansvariga samt en möjlighet att påverka vad som behöver förtydligas. Det går att jämföra med vad som sker med Cementas ansökan på Gotland.

Annons

Annons

"Vi var endast tre personer närvarande, utöver företagens och konsultföretagets representanter, och vi tre bor inom en radie av cirka 600 meter från dessa planerade aktiviteter i industriområdet", skriver signaturen LoD.

Bild: Arkivbild

De tre Sandvikföretagen ställde upp med tre eller fler ansvariga per företag för att förklara och svara på allmänhetens frågor. Dessutom fanns representanter från det konsultföretag som svarar för det utredningsmaterial som ska följa med ansökan. Synpunkter kan dock fortfarande skriftligen lämnas till konsultföretaget fram till den 15 augusti. Svar kanske finns i den slutliga ansökan.

Vi var endast tre personer närvarande, utöver företagens och konsultföretagets representanter, och vi tre bor inom en radie av cirka 600 meter från dessa planerade aktiviteter i industriområdet. Vissa frågor fick vi svar på från företagen och konsultfirman. Andra frågor, till exempel arbetsskydds-, hälsoskydds- och säkerhetsfrågor, förblev obesvarade.

Alla frågor vi tre från allmänheten framförde kommer från den oro vi har för att olyckor och skador kan ske i dessa nya eller utökade processer samt transporter till och från industriområdet av material och gaser.

Tidigare på dagen hade enligt konsulten kommunen informerats.

Det är valår och två av oss tre som var på samrådet undrar: Var var de lokala politikerna? Finns det inget intresse bland politikerna av vad vi boende i Sandviken har för frågor och de svar vi får när det gäller miljöfrågor?

Var var journalister och media? Inget medialt intresse för vår oro?

LoD

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan