Annons

Annons

Annons

Annons

Storvik

Debatt
Att Sandvikens moderater sjunker så lågt är beklämmande

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kerstin Almén (S), kommunalråd i Sandvikens kommun.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

Replik på debattinlägget "Majoriteten ska inte ha äran för Storviksbadets återöppnande":

Att moderaterna sjunker så här lågt är beklämmande. Det vore smakfullt om ni kunde ägna er åt politik i stället för att smutskasta politiska motståndare.

Att vi Socialdemokrater har beordrat Tekniska att inte sköta om badet är ett rent påhitt! Personalen som skött badet har gjort ett fantastiskt jobb under årens lopp med att hitta delar till den gamla reningsanläggningen, jobbat i dålig arbetsmiljö med kemikalier. Den största skillnaden i upprustningen av badet ligger på reningsanläggningen. Arbetsmiljön är viktig för oss Socialdemokrater och den kostnaden var vi inte beredda att rucka på. Att endast fixa till så badet eventuellt skulle hålla en sommar till var aldrig ett alternativ för oss. Vi ville ha en långsiktig hållbar lösning. Tack vare stiftelserna så blev det också på det sättet.

Annons

Annons

Vi Socialdemokrater är oerhört glada över de pengar som Göranssonska stiftelsen på eget initiativ bidrar med i satsningen på Storviksbadet. Stiftelserna bidrar med 20 miljoner kronor, kommunen med 5 miljoner kronor plus underhåll på cirka 1 miljon per år. Vi är också glada över samarbetet med Göranssonska stiftelsen som också bidrar till att vi nu får två helt unika områden i Storvik och vid Jernvallen för idrott och hälsa, mötesplatser över generationer som bidrar till bättre folkhälsa.

Kultur, idrott och friluftsliv är en del av livets mening, inte en krydda man kan klara sig utan. Att samlas runt kultur och idrott har för oss alltid varit en självklar del av samhället. Där möts fattiga och rika, unga och gamla och alla andra på lika villkor runt gemensamma intressen och fördomar byts mot gemenskap.” (Text ur S Valmanifest 2023-2026)

Storviksbadet, bild från nyöppnandet tidigare i sommar.

Bild: Catharina Hugosson

Nån panik i partierna känner inte jag till. Däremot kan det kännas tungt och jobbigt att gå fram med förslag på beslut som vi vet inte kommer att landa väl i stugorna. Det är nog baksidan med att vara förtroendevald. Ibland måste man vara beredd att ta obekväma beslut. I det här fallet gjordes en prioritering att en multihall var viktigare givet de pengar som stod till förfogande. Det är viktigt att komma ihåg att vi har ett uppdrag som innebär ett ansvar för hela kommunen.

Annons

Annons

Vad gäller arvoden, ordförandeposter och kommunalråd kan jag bara konstatera att efter valet 2018 blev SD största oppositionspartiet med tio mandat och M blev näst största oppositionspartiet med åtta mandat. Utifrån Olov Göranssons resonemang skulle då SD ha haft andre vice ordförandeposten i kommunstyrelsen och således också vara det ledande oppositionsrådet med 80 procent arvodering. Men M, KD, V och MP gjorde ett valtekniskt samarbete och samlade ihop 15 mandat och i det samarbetet fick M posten som oppositionsråd plus alla andre vice poster i nämnderna med 5 procent arvodering. Jag vill också vara tydlig med att alla partier har följt de lagar och de regelverk som finns, det är endast moderaten Olov Göransson som påstår annat.

Kerstin Almén

Kommunalråd (S)

Annons

Annons

Till toppen av sidan