Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Kompetent personal är företagens eget ansvar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Henrik Nyblad

Annons

Man kan få hjärnsläpp på vad företagen beklagar sig. Alla som har problem skyller på att det fattas personal eller att de inte är kompetenta. Men vi har så hiskeligt många som går arbetslösa så de helt enkelt ljuger, men vi vet att de är odugliga och bryr sig inte om att gemena man blir drabbade. Vi letar efter företag som vi kan lita på och överger de som inte bryr sig. Då kan ni stå där och tro att vi åter kommer vilket vi aldrig gör. Vi fixar själva det är vi vana med.

Annons

Annons

Ni tjatar om att det inte finns kompetent personal, men varför utbildar ni inte själva? Då får ni den personal ni önskar.

Men företagen vill att de ska vara färdigutbildad av andra. Sedan anställer ni inte och särskilt inte invandrare tydligen. För hur många har inte sökt en massa anställningar men deras namn passar inte. Då går ni miste om bra arbetskraft.

Efter kriget hade vi inte många som hade kunnandet, men se då utbildade företagen och fick en personalstyrka som hette duga. Nu är de pensionärer och andra ska ta vid. Då slutar tänket för att företagen ska klara konkurrensen, de skulle enbart inrikta sig på vinsterna och då går det åt pepparn.

Tänk om och tänk rätt.

Gittan

Annons

Annons

Till toppen av sidan