Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Debatt
S: Moderaterna tycks desperata, varför skulle de annars ljuga?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Åsa Westlund (S), ordförande Riksdagens finansutskott, Peter Kärnström (S), ordförande Socialdemokraterna Gävleborg, och Patrik Lundqvist (S), riksdagsledamot Socialdemokraterna Gävleborg.

Bild: Pressfoto, Ebba Pettersson, Aina Lundkvist

Annons

Replik på debattartikeln "Det handlar om sossepriser, inte Putinpriser":

Sverige har stora utmaningar. Brottsligheten och våldet är ett hot mot vårt samhälle. Segregationen har vuxit och marknadsexperiment har tillåtits i välfärden. Omställningen för att möta klimatkrisen behöver gå snabbare och vi behöver mer billig el. Men Sverige är också ett fantastiskt land, som vi är stolta över att bo och leva i.

Ulf Kristersson och Moderaternas tycks desperata. Varför skulle de annars välja att ljuga och vilseleda väljarna? Det är ett förvånande beteende från Moderaternas högsta ledare och borde vara avskräckande inte minst för Liberalerna. Faktum kvarstår:

Annons

• Svensk ekonomi har klarat pandemin bättre än de flesta andra länder i Europa. Vi är bland de länder i EU som haft den högsta tillväxten jämfört med före pandemin.

Annons

• Tiden för nyanlända att etableras på arbetsmarknaden har halverats sedan Moderaterna satt vid makten. Bortser man från 2019 så har vi just nu den lägst andelen personer som försörjs av våra försäkringssystem på 40 år.

• Putins agerande och konsekvenser i form av högre el-, drivmedels- och matpriser påverkar alla. Inflationen är faktiskt lägre i Sverige än i de flesta EU-länder.

Vi socialdemokrater kommer att fortsätta att säga som det är och göra det som krävs.

Vi socialdemokrater kommer att fortsätta att säga som det är och göra det som krävs. Vi går till val på att bryta segregationen och få stopp på gängvåldet. Vi ska ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och skapa fler jobb genom att ligga längst fram i klimatomställningen.

Det är så vi kan förbättra Sverige för vanligt folk, inte genom att vilseleda och svartmåla Sverige.

Åsa Westlund (S), ordförande Riksdagens finansutskott

Peter Kärnström (S), ordförande Socialdemokraterna Gävleborg

Patrik Lundqvist (S), riksdagsledamot Socialdemokraterna Gävleborg

Åsa Westlund (S). Riksdagsledamot. Foto: Riksdagen

Bild: Pressfoto

Annons

Bild: Ebba Pettersson

Bild: Aina Lundkvist

Annons

Annons

Till toppen av sidan