Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Inbillningen" var acne necrotica

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Bild på min torterade hårbotten. Var tvungen ta bort håret för att se vad som kliar så hemskt, det gör så ont. Foton skickades till hudmottagningen. Nekas besök", skriver insändarskribenten.

Bild: Privat

Annons

För två år sedan fick jag kortison till min hårbotten som börjat klia. Då blev jag inflammerad i hårsäckarna. Offentlig vård gjorde inget åt det. Jag stämplades "inbillningssjuk" på hudmottagning Gävle. Då får man ingen hjälp offentligt någonstans, så jag sökte privat. Fick då olika antibiotika mot hårsäcksinflammation men fick avbryta behandlingen på grund av reaktion, något som inte följdes upp.

Annons

Annons

Jag nekades offentliga vårdbesök och bytte vårdcentral massor av gånger men möttes med misstro. Utvecklade acne necrotica, som är en svårare form av infektion i hårsäckarna i hårbotten. Det kliar svårt, gör ont, ger ärrbildning och permanent håravfall. Acne necrotica bedömdes i efterhand, i privat vård. Sex månaders systembehandling har beslutats att sättas in privat. Hudläkare online har bedömt likartat, med systembehandling under ett till ett och ett halvt års tid!

Fri dessa problem blir jag nog aldrig nu. De har fått löpa amok i min hårbotten i två år. Kanske inte bara är en acne necrotica heller. Acne necrotica ser ut som feta finnar i hårbotten. Har under dessa två helvetesår också känt mer och mer djupgående knölar som sitter inbäddade i hårbotten. De värker och kliar ofattbart 24-7. Det reds inte ut. Lever i tortyr. Nu väntar jag på systembehandling om en månad. Tack hudmottagningen i Gävle och andra i offentlig vård som orsakat mig tortyr i två år, kanske resten av livet, genom felbehandling med kortison och genom att inte ta hand om infektionen. Berövat mig hår. Stämplat ut det vara inbillning.

Kränkt, förnedrad, plågad, sänkt och dömd

Annons

Annons

Till toppen av sidan