Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Insändare
Moderat politik drabbar brottsoffer

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Polisen berättade att åklagarna var tvungna att fatta orättsäkra beslut på grund av att rättsväsendet saknar utredningskraft och att anmälningar som borde utredas läggs på hög och senare preskriberas", skriver insändarskribenten.

Bild: Arkivbild

Annons

Jag är mycket orolig om Moderaterna kommer till makten om vad som ska ske med rättsväsendet som de försummade sist när de hade makten. Jag var själv drabbad av omfattande brott under den tiden.

Vid första kontakten med polisen lovade de att mitt ärende skulle utredas på grund av att det var så allvarligt, sedan la åklagarna ner anmälning på anmälning. Polisen berättade att åklagarna var tvungna att fatta orättsäkra beslut på grund av att rättsväsendet saknar utredningskraft och att anmälningar som borde utredas läggs på hög och senare preskriberas. Detta innebär att jag som fått mitt liv förstört med den plågsamma diagnosen PTSD med svåra symtom och utslagen ekonomi, blir ännu mer utslagen av Moderaternas politik. förlorad anställning och utförsäkrad på felaktiga grunder, utan ersättning i flera år och sen långvarigt bidragsberoende drygt 6 000 kronor i månaden, medan de som har förstört mitt liv genom att bryta mot lagen har fått mer pengar i plånboken genom skattesänkningar, så göder man brottslighet.

Annons

Annons

Idag jobbar jag på annan ort långt ifrån Gävle. Jag har flyttat för att inte riskera att träffa på någon som har förstört mitt liv. Jag undviker även media från Gävle, eftersom de som har förstört mitt liv finns i media vid jämna mellanrum.

Det Moderaterna har lärt mig är om jag skulle drabbats av mer brott, så utreder jag det själv utanför rättssystemet. Jag har ett lidande med stora dagliga problem hur jag har blivit behandlad av polis och åklagare bland annat i Gävle.

En brottsdrabbad

Annons

Annons

Till toppen av sidan