Annons

Annons

Annons

Kungsgården

Gunilla Lantz var en betydelsefull lärare för många barn och unga

Gunilla Lantz har avlidit lugnt och stilla i kretsen av de närmaste efter en tids sjukdom. Hon sörjs närmast av sin sambo, barn och barnbarn, släkt och många vänner. Hon blev 76 år gammal.

Bild: Privat

Annons

Gunilla Lantz föddes i Sandviken, dotter till Aron och Maja Svensson. De bodde på Bergsgatan där hon växte upp. Hon gick på Murgårdsskolan och fortsatte sedan på Läroverket. Hon tog realen 1961 och studenten på reallinjen, matematisk gren, 1964. Gunilla började på småskollärarutbildningen på Folkskoleseminariet i Gävle 1964 och tog sin småskollärarexamen 1966.

Annons

Gunilla Lantz avslutade sin lärarbana 2006. Hon var en mycket omtyckt och betydelsefull lärare för många barn och unga. Hon finns väldigt fint omskriven i boken "Betydelsefulla lärare". Hon tyckte om sitt yrke och satte alltid sina elever i första rummet. Hon arbetade mycket med såväl läsutveckling som matematikutveckling. Hon utvecklade särskilt den så kallade LTG-metoden och vardagslivets problemorienterande matematik.

Sina fritidsintressen odlade hon också och hon var en mycket skicklig orienterare. Hon var också medlem i Skogsflickorna. Hon ägnade sig mycket åt antikviteter och hennes samling av antika bonader som för närvarande är utställda på Berglunds kafé är vida känd. Liksom huset i Kungsgården på Skumpvägen 6 som fanns i ett reportage i GD. Hon intresserade sig också för trädgården och hennes trädgård var välskött med en mängd gamla perenner. Hon var dessutom korsordens absolut okrönta mästarinna.

Gunillas och min vänskap startade 1964 och vi har haft daglig kontakt under hela livet. En unik och mycket rik vänskap. Hon var den allra snällaste och goaste människa man kan tänka sig. Gunilla lämnar ett ofantligt stort tomrum efter sig. Hon deltog i det så kallade soppgänget som träffades regelbundet på Berglunds kafé på onsdagarna till lunch, till hennes sjukdom inte medgav deltagande länge. Hennes stol står nu tom och vi andra saknar henne obeskrivligt mycket.

Åsa Morberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan