Annons

Annons

Annons

Ockelbo

Insändare
Schema på Bysjöstrand tröttar ut personalen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur är det möjligt att de styrande politikerna i Ockelbo har tillåtit att Socialförvaltning totalt har kört över sin vårdpersonal på Bysjöstrand? Man har tagit hjälp av externa konsulter för att bland annat ta bort de delade turerna, vilket resulterade i att de stället får jobba varannan helg. Detta har lett till att den redan utslitna personalen som har kämpat ”heroiskt” under pandemin för att upprätthålla så god omsorg som möjligt nu går på knäna med sjukskrivningar som följd. Tid till återhämtning finns inte längre.

Annons

Annons

"Nu är det dags att våra folkvalda politiker omfördelar resurser för att satsa på vården så att personalen stannar kvar", skriver signaturen Betraktare utifrån.

Bild: Simon Larsson

Det som behövs är fler huvuden i vården samt att jobba två helger under en femveckorsperiod. Ska man dessutom lyckas locka ungdomar att jobba i vården så är inte försämrade arbetsförhållanden vägen att gå.

Nu är det dags att våra folkvalda politiker omfördelar resurser för att satsa på vården så att personalen stannar kvar. Många känner oro och ångest över att gå till jobbet på grund av stress och underbemanning.

Betraktare utifrån

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan