Annons

Annons

Annons

Friidrott

Finalerna avgjorda på serietävlingarna på Åbyvallen

I strålande sol på tisdagskvällen genomfördes den sista tävlingen på Åbyvallen. Under fem tillfällen har Gävleborna utmanats och belönades nu med fina priser från Lermakeriet och guldglänsande pokaler.

Text: 

Annons

Som vanligt var knatteklassen med sina 44 deltagare den största klassen och det vara många barn som stolt höll sin pokal högt upp efter avslutad serietävling.

I D/H 1,4 km blev det en spurtuppgörelse mellan Svante Karlsson och Alma Mattsson, båda tävlandes för VAIF, där Alma drog det kortaste strået även om de båda fick stå högst upp på prispallen när serietävlingarna summerades och pokalerna delades ut till pojk- och flickklasserna. Lika ohotad var den totala segraren av flickor 2,5 km Meja Wikblom (Högbo GIF) som på tisdagen sprang i mål efter 10.55 och vann med god marginal. För pojkar 2,5 km var det Ludvig Ljunggren (Högbo GIF) som snabbt och elegant tog ledningen i första serietävlingen och behöll den nästan genom alla lopp.

Annons

Annons

Spurtstrid mellan Svante och Alma på 1,4 kilometer.

För de lite äldre barnen som sprang 5 km tog hemmahoppet Gustav Mattsson (VAIF) hem totalsegern och har med sina fina måltider varit med och utmanat de vuxna som sprungit samma sträcka. Totalsegern flickor 5 km tog Selma Partanen (Högbo GIF) som lyckades samla ihop flest poäng framför konkurrenterna Vera Jeppson (OK Hammaren) och Alicia Ivarsson (OK Hammaren) som blev delad tvåa på serietävlingen då de slutade på samma poäng.

Totalsegraren av herrar 5 km var Anders Hallberg men blev under tisdagen utmanad av Abdelfath Yassin (Spårvägens fk) som vann kvällens deltävling på tiden 17,18. Linnea Eng (Team Nordic Trail) tog hem vinsten för damernas 5 km.

Abdelfath Yassin vann herrarnas 5 kilometer.

Det har inte varit lika många damer som herrar som har lockats av den längre sträckan på 1 mil även om Madelene Höglund (VAIF) har tagit sig an utmaningen flera gånger under seriens gång och gick på tisdagen i mål på fantastiska 44.55 min. Som vanligt var det Pär Uggla som kom först i mål på tiden 36,25 och har genom serien varit relativt ohotat och kunde därmed också vinna totalen.

- Nu håller vi tummarna för en snörik vinter, säger anläggningsansvarige Kalle Jonsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan