Annons

Annons

Annons

Bangolf

Läsartext
Första klubbmästerskapet på VK78:s nya äventyrsminigolfbanor

Detta är en läsartext.

Nya äventyrsbanorna i Boulognerskogen i Gävle bjöd på klubbmästerskap för VK 78.

Bild: Markus Boberg

Annons

Förra helgen spelades det första klubbmästerskapet på bangolfklubben VK78:s nybyggda banor i Boulognerskogen i Gävle. Tävlingen lockade 12 st deltagare uppdelade i åldersklasser. Tävlingen spelades 3 x 12 banor på både den lite lättare gula slingan och 3 x 12 banor på den röda lite svårare slingan.

I den äldsta klassen, Herrveteraner, deltog flest spelare. Av de fyra deltagarna lyckades nyblivne veteranen Larsa Lind ta in ett slag på Tony Strömberg och dessutom vinna med två slag totalt. Det var för övrigt Larsas första KM-vinst efter snart tio år i klubben.

Annons

Annons

Oldboysklassen samlade tre deltagare där Jens Näslund på sista varvet säkrade segern genom att vara två slag bättre än Niclas Witte och därmed vinna med ett slag totalt. Pierre Geerhold vann Herrarnas seniorklass med 12 slag bättre än Peter Lundberg. Pierre stod för dagens överlägset bästa resultat på ett varv med 16 slag på gula slingan, åtta spikar och fyra tvåor!

Övriga tre klasser bestod av bara en deltagare med följande klubbmästare: Pojkar C, Benjamin Näslund, Oldboys olicensierade, Robert Axelsson samt Damveteraner olicensierade, Natalie Falana Lindskog.

Anläggningen är nu stängd för säsongen efter en riktigt lyckad ”halv sommar” pga att byggnationen höll på ända in i juli. Klubben är dock riktigt nöjd med att så många redan hittat till de nya banorna. Information i skolorna i Gävle/Sandviken till våren ska förhoppningsvis öka på antalet spelande ungdomar så att klubbens målsättning att starta regelbundna ungdomsträningar och även veckotävlingar för ungdomar infrias. Tilläggas ska även att banorna kan användas av personer med funktionsnedsättning, även de som använder rullstol.

Resultat, VK78:s Klubbmästerskap 2022

Herrar Veteraner

1. Larsa Lind 137 slag

2. Tony Strömberg 139

3. Tage Westerberg. 145

4. Stig Westerberg 154

Annons

Herrar Oldboys

1. Jens Näslund 124 slag

2. Niclas Witte 125

3. Benny Eriksson 130

Herrar Seniorer

1. Pierre Geerhold 135 slag

Annons

2. Peter Lundberg 149

Pojkar C

1. Benjamin Näslund 164 slag

Herrar Oldboys olicensierade

1. Robert Axelsson 140 slag

Damer Veteraner olicensierade

1. Nathalie Falana Lindskog 168 slag

Lars-Olov Lind

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan