Annons

Annons

Annons

Familjen och hemmet var viktiga för Ulla-Britt

Ulla-Britt Andersson, somnade stilla in 11 september, 89 år gammal, efter en tids sjukdom.

Ulla-Britt föddes i Stockholm och växte upp med sin mamma i Enskede. Hon fick tidigt hjälpa sin mamma med tidningsutdelning och arbete i hemmet. Hon har alltid varit mycket ambitiös och läste vid sidan av arbete in realskolan som privatist.

Hon träffade Sigge Andersson 1952 och de levde tillsammans i ett spännande och innehållsrikt liv fram till Sigges död 2014.

Annons

Foto: Privat

Annons

I Gävle föddes första sonen Magnus. Efter det flyttade de runt i Sverige och hann få två söner till, Melker och Ulrik. Familjen återkom till Gävle kommun och Forsbacka 1972. Där bodde de i 40 år innan de flyttade till Brynäs i Gävle.

Familjen och hemmet var viktiga för Ulla-Britt. Matlagning har varit ett av hennes stora intressen. Hon har varit viktig för sonen Melkers restaurangkarriär, med god hemlagad mat som inspiration. Hon har med stolthet glatt sig åt sonens framgångar och ätit på krogar hon aldrig kunnat drömma om som barn.

Tillsammans med Sigge och många vänner har hon haft ett rikt liv med många teaterbesök, abonnemang på konserter, litteratur och friluftsliv. Ulla-Britt älskade att vara i sommarstugan i Bollnäs, där hon plockade bär och njöt utsikten av Ljusnan. Husmodersföreningen Hem och samhälle var en förening hon hade stor glädje av och där hon under 40 års tid haft uppdrag som ordförande, sekreterare eller kassör.

Vid sidan om familjen har Ulla-Britt arbetat som kontorist och sekreterare på advokatbyrå och i Gävle kommun.

Efter maken Sigges död var sorgen stor, men hon fortsatte att vara mycket aktiv och sågs ofta på bussar och tåg runt i Sverige för att besöka sönerna Magnus, Melker och Ulrik med familjer. Energin och hennes glada sätt bevaras i fint minne av alla som mött henne.

Sönerna Magnus, Melker och Ulrik

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan