Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
SPF Gavle fick följa med in i radions värld

Vid höstens första månadsmöte fick SPF Gavles medlemmar höra om Seniorradions arbete.

Text

Detta är en läsartext.

Ingrid Siksjö, ny styrelsemedlem och vice ordförande, hälsade dagens ”föredragshållare” och alla medlemmar hjärtligt välkomna.

Representanter från Seniorradion berättade om sin verksamhet under mötet som hölls på Silvanum. Foto: Bosse Westerlund

Dagens program handlade om Seniorradion. Ett stort antal medlemmar hade samlats för att lyssna till ansvarige utgivaren Sven Johansson med kollegorna Ingrid Carlsson och Mats Åmvall samt teknikern Timo Heino.

Annons

Annons

Vi fick följa med in i Seniorradions värld via ljudslingor, där en mängd bekanta röster hördes. Varje tisdag klockan 09 startar ett två timmars långt omväxlande radioprogram på Radio Gävle 102,7 mHz, bestående av reportage, intervjuer, fasta inslag, debatter och massor av härlig musik. I dessa valårstider har man ansett det vara extra viktigt att belysa de frågor som berör vår åldersgrupp allra mest. Representanter för Gävles alla partier och pensionärsorganisationer har blivit intervjuade av Rolf Vingemar och redovisats i åtta reportage om vad politikerna vill göra för oss äldre.

Ståndigt återkommande inslag är bland annat seniordoktorn Lars Pettersson, Agnetha Sjöblom med musikfavoriter, konsumentråd samt Åke Sahlins krönika och mycket mer. En paneldebatt avslutar varje program med idel kända Gävlebor där diskussionens vågor ibland kan gå riktigt höga.

Blommor, med mera, överlämnades till ”radiopratarna” som tack för väl utfört värv.

Därefter presenterade Margaretha Stålquist höstens program som bland annat kommer att innehålla besök av chefredaktörerna för Gefle Dagblad och Arbetarbladet i oktober. I november kommer tidigare överåklagare Sven-Erik Alhem och talar om brottsoffer. Det blir pub-afton och det blir musik med Sören Strömberg som spelar ”Juliga bitar”. Sist men inte minst – i början av december dukas det upp julbord med musikunderhållning av Swahnska Kapellet.

Annons

Inger Skjöld, SPF Gavles representant i Resesamordnargruppen Gästrikland, rapporterade att höstens samtliga resor tyvärr är fullbokade men att man arbetar på få fram julresor av olika slag. Samtliga resor kommer att presenteras på Seniormässan den 18–19 oktober.

Mötet avslutades och vi gick ut till en strålande höstsol.

Margaretha Stålquist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan