Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Äldre rysk kultur i fokus på Rotarymöte

Kan man prata om Ryssland idag utan att nämna den aktuella aggressionen mot Ukraina? Det första som dyker upp i medvetandet hos de flesta. Under Gefle Valbo Rotaryklubbs lunchmöte fick man veta mer om den ryska kulturen.

Detta är en läsartext.

Annons

Under Gefle Valbo Rotaryklubbs lunchmöte nyligen fick deltagarna byta perspektiv för en stund,  och veta mer om den äldre ryska kulturen som Sidenvägen och Transsibiriska järnvägens tillkomst runt förra sekelskiftet.

Margareta Attius Sohlman berättade initierat om Sibirien, det sovande landet, som det betyder på mongoliskt språk. Det är också titeln på hennes bok om Sibiriens historia, kultur och geografi.

Annons

Annons

Margareta Attius Sohlman. Foto: Privat

På en yta av 13 miljoner kvadratkilometer lever 3,6 miljoner människor. Storleken är svårgreppad. Margareta berättade om Irkutsk som Sibiriens Paris och om Sibiriens prinsessa. Hon skriver om avantgardekonst som gömdes undan Stalin i ett museum i den uzbekiska öknen.

Margareta Attius Sohlman är slavist och forskare. Slaviska världar och Ikonernas värld är exempel på andra betydande verk av henne.

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan