Annons

Annons

Annons

Styrkelyft

Läsartext
VM silver för Hoforslyftare i Kanada

Monika Norberg tävlandes för Hofors Lyftarklubb åkte hela vägen till Kanada för att tävla på Världsmästerskapen i styrkelyft för veteraner.

Hon kom hem med både VM-silver totalt och ett försök på världsrekordvikt.

Detta är en läsartext.

Det krävdes ett världsrekord i marklyft för att vinna VM men det blev lite för tungt denna gång. Här klarar dock Monika 150 kg .

Annons

Monika tävlar i klassen Master 3 ( 60-69 år ) är en garvad lyftare som redan på 1990 talet tog VM-guld. Nu har hon som veteran startat om karriären och det med bravur. Förra året tog hon EM guld och satte Europarekord i marklyft. Så det var med spänd förväntan hon gav sig av mot Kanadaäventyret.

Monika startade lite trevande i knäböj och fick första lyftet underkänt på grund av för dåligt djup. Men hon revanscherade sig och fick såväl andra som tredje lyftet godkänt. I bänkpress gick Monika som tåget, tre godkända lyft och ett VM-guld i delgrenen. Marklyft är Monikas paradgren och hon inledde med att klara såväl 140 som 150 kilo.

Annons

Annons

I delgrenen bänkpress blev det VM guld för Hofors-lyftaren Monika

I sista försöket så begärde Monika upp 161,5 kg som skulle innebära såväl världsrekord i marklyft som VM-guld totalt. Men denna gång var det lite för tungt och hon blev slagen av Brackett från USA. Men mycket bra facit trots allt, VM-guld i bänkpress, VM-silver i marklyft och slutligen VM-silvret på totalen är en härlig medaljskörd att komma hem till klubben och visa upp.

– Vi är så stolta över vad Monika åstadkommit på detta VM. Hon har än en gång visat att hon är med i yppersta världseliten och slåss om medaljer, säger Yngve Gustafsson ansvarig Hofors Lyftarklubb.

Stolt VM silver medaljör på pallen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan