Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Två körer blev "Happy Together"

Helgen den 8–9 oktober strålade två körer samman i en gemensam konsert då Gävles kvinnliga barbershopkör fick besök av sin moderkör Harmony Heights från Uppsala.

Detta är en läsartext.

Från Harmony Heights, som startades 1989, fördes ett frö till Gävle. Det omhändertogs av Susanna Leijonhufvud och Eva Magnfält som startade Coffee Beans som har funnits sedan dess.

De två körerna höll två konserter under helgen – en i Gävle och en i Uppsala. Foto: Privat

Annons

Nu träffades dessa båda körer (”mor och dotter”) i en gemensam konsert i Betlehemskyrkan i Gävle på lördagen och i Missionskyrkan i Uppsala på söndagen.

Annons

Namnet på konserten, Happy Together, var självklart för vi var verkligen lyckliga över att för första gången få sjunga tillsammans och att få göra en riktig konsert efter de tråkiga pandemiåren.

Dirigenterna tackar för sig. Från vänster: Marie Forsberg, Mari Pettersson (Harmony Heights ), Gunilla Jakobsson och Sigrid Andén (Coffee Beans). Foto: Privat

Programmet bestod dels av gemensamma sånger, dels egna sånger med respektive kör. Naturligtvis bjöd vi på ”Happy together” och sedan var det en blandning av barbershop, Queen, Beatles, Abba förstås och mycket mer. Extranumret var ”Anthem” som känns extra aktuell idag.

Publiken var med på noterna från början och stämningen var hög, vi hoppas att det gav mersmak!

I så fall ges en ny möjlighet att lyssna till Coffee Beans den 11 december då vi plockar fram vår julrepertoar och välkomnar er till Gamla katolska kyrkan!

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan