Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Klassisk mat och "ompa ompa"-musik när PRO festade in oktober

Nu har PRO Gävle Ettan haft sin första Oktoberfest! En mycket populär fest som ägde rum på Gefle Forum den 19 oktober.

Detta är en läsartext.

För att från början på kvällen komma i oktoberfeststämning vid långborden hördes traditionell ”ompa ompa”-musik i högtalarna. Sedan blev det liveunderhållning med Jack and the Rippers, och deras musik uppskattades stort. Sören Almgren, Bo Johansson och Kjell Wadstedt som trion består av, hade kvällen till ära breddat sin repertoar med ”Du måste köpa dig en tyrolerhatt” vilket gladde festdeltagarna som gärna sjöng med.

Annons

Annons

PRO Gävle-Ettans styrelse. Foto: Privat

Föreningens styrelseledamöter hade redan innan festen hörsammat utmaningen med tyrolerhattar och visade sig under kvällen med den fina huvudbonaden.

Jack and the Rippers underhöll på festen. Foto: Privat

Måltiden på festen bestod av nattbakad fläsksida, karré, bratwurst, surkål och tysk potatissallad samt apfelstrudel med vispgrädde. Den maten, som kom från restaurang Kvarnen, var helt rätt för en oktoberfest!

Några ville röra på sig efter maten. Foto: Privat

Som vanligt på denna förenings träffar och fester fanns lotterier och många deltagare kunde gå hem med en uppskattad vinst. Det som inte är vanligt på denna förenings fester är dans. Nu kände nog några festdeltagare att de behövde röra sig efter den tyska maten, så det blev lite spontandans.

Annons

Den stora PRO-föreningen Gävle Ettan har drygt 900 medlemmar, av dessa kunde 134 få delta på festen. Av utrymmesskäl kunde tyvärr inte alla som ville vara med få plats. Detta är ett dilemma för denna förening, bristen på lokal där flera kan samlas. Kanske kan det ändå bli en ny oktoberfest nästa år och förhoppningsvis då i en större lokal.

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan