Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Spännande gäst bjöd på många episoder på SPF-möte

En exklusiv föreläsare gästade SPF Laxens senaste månadsmöte på Holmarnas folkpark i Skutskär. Det bjöds på en initierad bild i Camilla Kvartofts yrkesmässiga bakgrund.

Detta är en läsartext.

Månadsmötet hölls 20 oktober och efter en lunch hälsades dagens föreläsare Camilla Kvartoft välkommen. Vi fick oss en initierad bild av hennes yrkesmässiga bakgrund som började på radion, där hon bland annat som första reporter rapporterade om Estonia och 11 september. Närmast i tiden låg ett intensivt arbete med partiledarintervjuer inför valet, där vi fick oss till livs många episoder.

Annons

Camillas mamma, Camilla Kvartoft, Camillas moster besökte SPF Laxens månadsmöte. Foto: Privat

Annons

Hon berättade också om arbetet i SVT:s flaggskepp för nyhetsbevakning, Agenda. För att göra frågorna till de intervjuade så rätt som möjligt, gör man ibland rollspel mellan redaktör och intervjuare, allt för att vara så opartisk som möjligt. Apropå programmet Veckans brott med Leif GW Persson, fick hon först en förfrågan om att göra ett kriminalprogram. Det började med en ”anställningsintervju” som leddes av GW som ställde en fråga: Vad skulle du ta med dig om du skulle följa med mig ut i skogen för att leta efter ett lik? Efter en kort betänketid svarade hon: ett par gummistövlar. Det svaret gjorde att GW propsade på att hon skulle anställas som programledare. Tyvärr togs programmet över av TV4 och Camilla erbjöds att följa med, men hon ville helst vara kvar på public servicekanalen. Vi fick oss också till livs en hel del situationer med Leif GW Persson.

Att vi fick en så exklusiv föreläsare som gäst hos oss får vi tacka Camillas moster Ulla för, som är medlen i SPF Laxen Skutskär/Älvkarleby.

Vår ordförande Clarrie Leim tackade sedan Camilla för en fantastiskt initierad och lättsam föreläsning med en blomsterkvast.

Efter föreläsningen följde en del intern information om bland annat resor. Ett sedvanligt lotteri avslutade en mycket intressant eftermiddag.

Nästa månadsmöte hålls 17 november på Ordenshuset.

Hans Friskman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan